Partia de schi din Feleac, deschisa!

Clujenii amatori de schi, au acum posibilitatea sa mearga la schi, pe Dealul Feleacului, unde s-a deschis de ieri, Partia de 700 metri. Ieri in jurul orei 16.00 cativa schiori nerabdatori asteptau punerea in functiune a telescaunului si a partiei de 714 metri lungime si 30 metri latime.

Prima data, zapada a inceput sa fie produsa artificial, dar administratorii partiei, au primit un “ajutor” din partea naturii, ninsoarea care s-a abatut de cateva zile peste Cluj.

“Anul trecut aveam în jur de 3.500 de urcări cu telescaunul la sfârşitul unui weekend. Ţinând cont că într-o oră se fac 400 de urcări, numărul e mare. Pârtia se arată în condiţii foarte bune deoarece am bătătorit-o de mai multe ori”, a declarat Vasile Mureşan, unul dintre admi-nistratorii pârtiei uşoare “Feleacu”.

Fiecare urcare cu telescaunul costă 3 lei. “Avem de închiriat şi echipament sportiv complet la preţul de 30 de lei pe durata unei zile. De asemenea, se fac şi cursuri de instructaj cu schiorii începători”, mai spune Mureşan. Administratorul susţine că odată cu anunţarea deschiderii oficiale a pârtiei, a primit mai multe apeluri telefonice în care clujenii îşi exprimau dorinţa de a schia. Pârtia va fi deschisă de luni până joi între orele 16.00-22.00, vineri – între orele 14.00-22.00, iar în weekenduri se poate schia între orele 10.00-22.00. Pârtia este iluminată seara şi este clasată în categoria pârtiilor uşoare, având o diferenţă de nivel de 100 de metri.  

articol realizat cu ajutorul Ziua de Cluj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s